Norsk innovasjon skaper store miljø- og kostnadsbesparelser for Coca-Cola

EBECO AS er et Stavanger & Oslo & Slovakisk-basert selskap som utvikler patenter og selger løsninger for tidsbesparende håndtering og optimalisert eksponering av drikkevarer for kommersielle kjøleskap, kjølerom, samt hyller for matvarer. Selskapet har i over 14 år utviklet forskjellige hylle systemer for Coca-Cola med sikte på å skape høyere eksponeringsnivå, god tidsbesparelse ved påfylling av varer og reduksjon av svinn.

Selskapet har nylig utviklet et nytt revolusjonerende system for produkthåndtering til bl.a. kjølere for Coca-Cola, som har vært kunde av EBECO i mange år. Selskapet har levert flere tusen modulsystemer av ”tidligere utgaver” i disse årene. Coca-Cola er meget opptatt av miljø og stiller av den grunn høye krav til sine under-leverandører med krav om at energinivået skal på et lavest mulig nivå. EBECO ´s nye generasjon av systemer, reduserer energikostnadene og øker effektiviteten betraktelig. Selskapet forbereder nå å levere systemet i det Nordiske markedet for så i neste omgang å utvide leveransene til det globale markedet.

cc-topslider
EBECO tilbyr nå investorer å kjøpe aksjer i selskapet som er i full gang med å utvide produksjonskapasiteten ved sine egne fabrikker i Slovakia.
(Ved interesse, kontakt oss for prospekt, adresse nederst på siden)

Tidligere modul-løsninger som også kan snus, har en mye mindre kapasitet, og stabiliteten er dårligere fordi disse systemene må delvis ut av skapet for påfylling. Dette medfører unødig tid og energiforbruk.
Hemmeligheten bak den patentsøkte modul-løsningen (TurnLoader™) som kan dreies rundt 180 grader, er at flaskene blir hengende i en skinne (TopSlider™) som også sikrer at FIFO-prinsippet (first in – first out) benyttes. Samtidig fylles 4-8 flasker om gangen bakfra ved hjelp av et egenutviklet magasin (TopHandler™). Mens dagens systemer krever tilpasning for hver type flaske, er TopSlider™-systemet egnet for alle flaskestørrelser.

I tillegg til en betydelig miljøgevinst, reduserer systemet arbeidstiden med over 600% (!).

Eksempel:
For å fylle opp 50% av en standard kjøler (90 x 200 x 60 cm) tar det i dag 27 min., mens det vil ta under 1/6 av tiden (4,2 min.) å fylle opp kjølerne med den nye generasjons systemer utviklet av EBECO. Besparelse per kjøler per år er anslått til 10-11.000 kroner. Andre besparelser som lavere energiforbruk, renere kjølere og mindre svinn kommer i tillegg.

Det globale markedet for kjøler-systemer er enormt , og i 2016 utgjør det en omsetning på ca. $12 milliarder med en forventet vekst til $19 milliarder i 2020. Med den enhetskostnaden systemet har, gir dette EBECO en mulighet til på noen år å oppnå flere hundre millioners-omsetning.
Selskapets omsetning i 2016 ser ut til å bli over 42 millioner NOK, med mål om dobling i 2017.

Parallelt med produksjon av det effektive modul-systemet for kjølere, har også selskapet allerede utviklet en meget populær sammenleggbar tilhenger (WallTrailer™) som selges i flere Europeiske land.
wt-1
“Det unike med WallTrailer™ er at du kan slå den sammen slik at den ikke tar mer plass i garasjen enn en sykkel, samtidig som den har en sterk konstruksjon som er mer solid enn en standard tilhenger”, ifølge administrerende direktør Henning Bersagel. EBECO skal ekspandere raskt og kontrollert i det globale markedet med både TopSlider™ og WallTrailer™. Det handles over 1 million tilhengere per år bare i Europa, så mulighetene for fremtidig vekst er nå veldig gode for en aktør som EBECO.

Mer informasjon / filmer: www.walltrailer.com

Kontakt informasjon:
[ms_row]
[ms_column style=”1/2″ align=”left” class=”” id=””]Henning Bersagel
Daglig leder
EBECO AS
E-post: henning@ebeco.no 
Tlf. +47 91767550
logo-ebeco_3d
[/ms_column]
[ms_column style=”2/2″ align=”left” class=”” id=””]Alf Aarthun
Styrets formann
EBECO AS
E-post: alf@supergrip.com 
Tlf +47 90565407
logo-ebeco_3d[/ms_column]
[/ms_row]