Pressmeddelande

Innovativt aktiebolag skapar enorma miljö- och kostnadsbesparingar för Coca-Cola

EBECO AS är ett norskt & slovakien aktiebolag som utvecklar, patenterar och säljer lösningar för tidsbesparande hantering och optimerad exponering av varor för kommersiella kylskåp, kyldiskar, kylrum och butikshyllor för livsmedel. EBECO har redan i 14 år utvecklat olika hyllsystem för Coca-Cola med syfte att skapa stora tidsvinster vid påfyllning, högre exponeringsgrad av livsmedel i detaljhandeln samt minska svinnet i butikerna.

Bolaget har nyligen utvecklat ett revolutionerande system för produkthantering av bl.a. kylare för Coca-Cola som har varit kund hos EBECO under flera år. Företaget har levererat flera tusen modulsystem av “tidigare utgåvor” under dessa år. Coca-Cola är mycket fokuserad på miljön och ställer höga krav på sina underleverantörer och på att energinivån bör hållas på lägsta möjliga nivå.

EBECOs nya generation modulsystem minskar kostnaderna och ökar effektiviteten signifikant. Bolaget förbereder nu i samarbete med Coca-Cola att leverera systemet på den Nordiska marknaden och i nästa hand expandera till den globala marknaden.
cc-topslider

EBECO erbjuder nu svenska folket att köpa aktier i bolaget som som nu är i full gång att utöka produktionskapaciteten vid EBECO`s egen fabrik i Slovakien.
(Om du är intresserad, kontakta oss, adress nedan)

“De bästa norska hockeyspelare reser till Sverige för att utveckla sig själva och deras spelskicklighet . EBECO vill göra samma sak eftersom vi anser den svenska marknaden är mer mogen och ger bättre förutsättningar för global tillväxt “, säger VD Henning Bersagel, som också är uppfinnare av systemet.

Hemligheten bakom den patentsökte modul-lösningen (TurnLoader™) som kan vridas runt 180 grader, är att flaskorna hänger i en skena (TopSlider™) som också säkrar att FIFO-principen (first in – first out) används. Samtidigt fylls 4-8 flaskor åt gången bakifrån med hjälp av en egenutvecklad magasin (TopHandler™). Medan nuvarande system kräver anpassning för varje typ av flaska är TopSlider lämplig för alla flaskstorlekar .

Förutom betydande miljövinster , minskar systemet arbetstiden med mer än 600% (!).

Tidigare modul-lösningar som också kan vändas, har en mycket mindre kapacitet och stabiliteten är sämre eftersom dessa systemerna delvis måste ut ur kylaren för en påfyllning. Detta leder till onödig tid- och energiförbrukning.

Exempel:
Påfyllnad av 50% flaskor i en standardkylare (90 x 200 x 60 cm) tar enligt Coca-Cola idag 27 min., medan det kommer att ta under 1/6 (4,2 min.) av tiden för att fylla upp samma kylare med den nya generationen modul från EBECO. Besparingar per kylare per år är beräknad till 11-12.000 kronor. Andra besparingar såsom lägre energiförbrukning och mindre slöseri kommer i tillägg.

Den globala marknaden för kylsystem är enorm, och 2016 representerar en omsättning på cirka $ 12 miljarder med en förväntad tillväxt till $ 19 miljarder i 2020. Med enhetskostnaden på EBECOs produkt ger detta en möjlighet för bolaget att uppnå hundratals miljoner SEK om några år. Bolagets omsättning i 2016 kommer att vara över 42 NOK miljoner med mål att fördubblas i 2017.

Parallellt med produktionen av modul- systemet för Coca-Cola, har företaget också utvecklat en mycket populär hopfällbar släpvagn (WallTrailer™) som säljs i flera Europeiska länder.
wt-1
“Det unika med WallTrailer™ är att du kan slå ihop den så att den inte tar mer plats i garaget än en cykel samtidigt som den har en starkare konstruktion än en konventionell släpvagn”, enligt VD Henning Bersagel. EBECO vill expandera snabbt och kontrollerad på den globala marknaden med TopSlider™ och WallTrailer™. Det köps över 1 miljon släpvagnar per år i Europa, så tillväxtpotentialen är enorm för ett företag som EBECO.

Filmer: www.walltrailer.com

Kontakt :
[ms_row]
[ms_column style=”1/2″ align=”left” class=”” id=””]Henning Bersagel
VD
EBECO AS
E-post: henning@ebeco.no 
Tlf. +47 91767550
logo-ebeco_3d
[/ms_column]
[ms_column style=”2/2″ align=”left” class=”” id=””]Alf Aarthun
EBECOs ordförande
EBECO AS
E-post: alf@supergrip.com 
Tlf +47 90565407
logo-ebeco_3d[/ms_column]
[/ms_row]